Fashiontech-Projects.se

Värme Handskar

Designer/konstruktör: Mimmi Johansson

Idé beskrivning:

Research:

Uppvärmda handskar kan göra en värld av skillnad när du måste vara i svåra förhållanden. Förutom uppvärmda baslager och ytterkläder är våra uppvärmda handskar utmärkta under kalla förhållanden eller för dem med medicinska behov. Uppvärmda handskar är helt säkra att bära och är enkla för alla att använda.

Handskarna ska vara lika tunna som två lager tyg av en t-shirt, sägs fingerfärdigheten inte påverkas. Värmekabeln går längs med fingrarna och handsken ska vara designad efter europeiska och svenska standardmått. Den har tre olika värmenivåer och beroende på nivå håller värmen i under mellan två och sex timmar.

Källor:

Lite bilder på den liknande produkten

Dem två bilderna till höger är tagna från Åhléns och kostar 149:- stycket. Jag tänker att man ska utgå från modellerna till höger men ha samma uppbyggnad som bilden till vänster. Så värme slingorna ska gå från mitten av handen ut till fingrarna så hela handen blir uppvärmd. Det är viktigt att fingrarna blir varma då det oftast är dem som fryser mest.

Plagget jag har valt att ”uppgradera” är ett par handskar/vantar som ska ha inbyggda värmeslingor. Handskarna ska vara tunna och inte klumpiga att ha även med Touch funktion så du slipper ta av handskarna när du ska t ex använda telefonen eller ta upp nycklarna ur fickan.

Vantarna ska se snygga ut och inte stora.

Målgrupp: Privat personer och förskolelärare, skolpersonal.

Skiss på min ide. Skissen är ritad på min ipad pro på en app vid namn Procreate. Detta är min snabba skiss på lite olika modeller av vantar. Men alla kommer att ha touch, av/på knapp, värmeslingor och mitt nuvarande material jag kommer använda är skinn.

Dem uppvärmbara handskarna ska underlätta vardagen för dig. Dessa handskarna är simpla och uppvärmnings bara. Man ska inte behöva ha ett par klumpiga vantar bara för att hålla sig varm. Du ska inte heller behöva ta av handskarna varje gång du ska kolla på mobilen. Dessa handskarna löser dessa problem med sina smarta funktioner.

Min vision med produkten är att skapa ett par eleganta handskar med funktioner som kan förenkla din vardag. Dem uppvärmda handskar kan göra en värld av skillnad när du måste vara i svåra förhållanden. Förutom uppvärmda baslager och ytterkläder är dem uppvärmda handskar utmärkta under kalla förhållanden eller för dem med medicinska behov. Uppvärmda handskar är helt säkra att bära och är enkla för alla att använda.

Handskarna är lika tunna som två lager tyg av t-shirt material, så att fingerfärdigheten inte påverkas. Värmekabeln går längs med fingrarna och handsken är designad efter europeiska och svenska standardmått. Den har tre olika värmenivåer och beroende på nivå håller värmen i under mellan två och sex timmar.

Anledningen varför jag valde att skapa ett par handskar är för att jag har själv har problem med händerna på vintern. Jag får själv väldigt ont i händerna när det är kallt utomhus. Om jag då inte ska behöva frysa behöver man alltid ha klumpiga och tjocka handskar. Så varje gång du ska ta upp telefonen eller annat behöver du ta av handskarna ännu en gång. Min produktidé ska motverka detta och göra vardagen helt enkelt lättare.