Fashiontech-Projects.se

Skor 2.0 (Alexander Wigh)

Idé beskrivning:

Ett par skor som ska hjälpa vid kyla och kalla klimat. Skorna ska vara uppvärmda med hjälp av en sula som går att kontrollera från mobilen. När det är risk för halka kommer även halkskydden fällas ut automatiskt. Skorna ska även ha en stålhätta för skydda fötterna vid arbete.

Jag ska göra en sko för arbete i kallt klimat, med störst fokus på vägarbetare. Skon kommer ha inbyggd värme som går att kontrollera från mobilen och automatiska halkskydd som endast fälls ut vid kallt klimat och vid risk för halka. Den kommer använda sig av ett batteri för att driva all elektronik, batteriet laddas med hjälp av en trådlös laddare som skorna kan ställas på när du kommer hem.

Hej, jag heter Alexander Wigh!

Jag går tekniklinjen på Thoren Innovation School med inriktning design och produktutveckling. Själv är jag en väldigt teknik- och datorintresserad person och har konstruerat och designat mycket själv på både fritiden och i skolan. T.ex. har jag byggt två olika datorer till mig själv och en till en kompis. Jag har även uppgraderat min egen dator vid flera tillfällen.

Jag har även kunskaper inom 3D ritning då jag har använt mig av det flera gånger tidigare, min första gång var när jag var 11 och tillsammans med min pappa och bror ritade och byggde en lådhusbil i halva storleken av vår riktiga lådhusbil. Då använde vi Autodesk. I skolan har jag också använt 3D modellering för att rita upp en kaross till en RC som sedan skulle 3D printas. I detta fallet använde jag mig av Blender, Meshmixer, m.m.

När jag var yngre såg jag alltid mig själv som en teknisk person och min dröm var att bli en uppfinnare. Detta lever delvis kvar än idag, men nu är mina mål att jobba inom något tekniskt område som intresserar mig, som t.ex. ingenjör. Att bli en entreprenör intresserar mig också och mitt drömjobb skulle vara att starta ett eget tekniskt företag.

Jag har redan en hel del kunskaper inom många av de tekniska områdena, men jag vill lära mig så mycket som möjligt och strävar alltid efter att bli bättre på det jag gör, speciellt inom tekniska områden då det intresserar mig otroligt mycket.