Fashiontech-Projects.se

MKP, Muskelstimulerande KlädesPlagg

Designer/konstruktör: Josefine Johansson

Idé beskrivning:

Vare sig du arbetar inom ett kontor eller om du fortfarande är elev så ger de näst intill alltid samma resultat, en otrolig spänning i ryggmusklerna, detta på grund av dålig hållning. Och medan det redan finns lösningar på detta problemet så är de produkterna ofta bökiga och man kan inte lätt ha det under kläder utan att de syns. Det är just dessa problem som MKP löser! Genom att sätta in Elektroplattor i en sport bh som kan användas av alla så blir det smidigt och bekvämt att ha på sig. På grund av hur tunt tyget är så kan man också gömma den under de flesta kläder. Medan detta inte kommer att hjälpa med hållning så kommer den att lätta på spända muskler så att din koncentration lätt kan stanna på det som är viktigt!

MKP är ett vardagsplagg som förbättrats för att hjälpa bäraren med att motverka de ryggsmärtor som kan växa fram genom att sitta länge med dålig hållning. Detta medan också göra saker så smidigt och bekvämt för bäraren som möjligt. Alla funktioner som gör sport bh:n till en MKP produkt är en smidig TENS-enhet med 8 stycken elektrodplattor som har delats upp för att placeras över fyra specifika muskler på var sida av ryggraden i närheten av skulderbladen. Dessa kommer att stimulera musklerna som de sätts ovan utan att störa användaren genom ljud och ge möjligheten att alltid kunna växla på styrkan.

så löser MKP smärtor

När det kommer till att tvätta plagget så kan alla elektriska komponenter i produkten tas bort. Detta gör också så att du kan du kan bära bara plagget själv utan TENS-enheten om man så vill. TENS-plattorna kommer att sitta fast i plagget genom kardborre med den mjukare sidan in sydd i plagget, detta så att det blir mjukt mot huden om man väljer att bara ha plagget på sig, och den hårda limmad på baksidan av Elektroplattor.

Arbetsbeskrivning

Om Designern:

Namn: Josefine Johansson

Hej!
Jag heter Josefine Johansson och går andra året i gymnasiet Thoren Innovation School i linjen Teknik. Under de tiderna som jag är hemma istället för i skolan så läser jag en stor del av dagen och rider under helgen. Förutom detta så gillar jag också att pyssla med att virka och sticka mössor nu till vintern men sedan också med plantering och att göra små saker som lådor av trä till sommaren.

Förutom detta nu, MKP, så har jag designat och konstruerat en mini modell av ett hus i, vad vi kallade, KTP projektet när jag gick första året. Utanför skolan håller jag också, som nämnt innan, på med att skapa små förvaringslådor för olika saker då alla är gjorda av de trä som blev kvar från när vi använder ved under vintern.

En av de sakerna som jag skulle vilja anse är en styrka skulle nog vara mitt kritiskt tänkande för de olika saker som jag gör vare sig det skulle vara skriv uppgifter eller projekt som denna vi håller på med nu. Det som jag och andra sidan tror kan förbättras och som jag vill bli bättre på är designen och hur saker ska se ut då jag ofta har en tanke men har svårt att göra det till verklighet.

I framtiden vill jag definitivt utveckla detta och fler saker så att jag kan bli så anpassad som möjligt för mina framtids planer vilket är att fortsätta studera till en Civilingenjör av något slag. Jag vill kunna hjälpa samhället att konstant sträva mot en hållbar framtid genom att inte bara göra planeten friskare men också för att samtidigt göra människans liv smidigare.