Fashiontech-Projects.se

Flytväst Med Fallskärm

Designer/konstruktör: Ella Salvigsen

Idé beskrivning:

Multifunctional lifevest

fallskärm exempel

Målgrupp: Privatpersoner, Flygresande

Produkten är en flytväst med inbyggd fallskärm och är perfekt anpassad för flygresande om eventuella flygkriser skulle ske. Produkten kan rädda många liv när situationen väl händer och användas vid flera tillfällen. Om det exempelvis bara är ett behov av att använda flytväst eller bara använda fallskärm går det, men det går även att använda dem tillsammans och utnyttja bådas funktioner samtidigt. Den har dessutom en annan funktion, en inbyggd GPS. På så sätt kan varje individ lokaliseras.

Sätt dig in i situationen att du flyger och att planet nu är på väg att störta. Kanske är du över fast mark och måste hoppa eller så är du över ett öppet hav och när du väl är bortom planet är det inga svårigheter att lokalisera var alla är. Oavsett vad faran innefattar på planet kan denna produkt hjälpa dig i krissituationen.

Situationen behöver inte på något sätt vara negativ heller. Det skulle kunna vara av rent nöje som man bestämmer sig för att köra “skydiving” men istället för att vara över fast mark, vara över öppet hav. På så sätt minskar risken för att personen som hoppar inte överlever.

Presentation av Fallskärms ideé