Fashiontech-Projects.se
Brandmän
Vi vill förenkla brandmännens vardagliga jobb med hjälp av produkter som till exempel nedkylande tröjor och jackor som med hjälp av värmesensorer ska känna av temperaturen och på så sätt avgöra om kroppen/dräkten klarar av miljön eller inte. Om temperaturen är för hög kommer peltierelement kyla ner brandmannen. Vi har även andra produktidéer som exempelvis en fäst värmekamera uppe på hjälmen som man ska kunna se genom en digital skärm som kommer vara fäst vid handleden där man kan se vad värmekameran streamar och på så sätt veta var i rummet det är varmast och därför undvika just det området. Vår sista idé är värmekameraglasögon där man ska kunna se igenom väggar eller se på ställen där ens vanliga syn inte ser med hjälp av ett par glasögon där en värmekamera är inbyggd.
Kylande brandmansjacka
En brandmansjacka med inbyggda värmesensorer och kylning med peltierelement och fläktar
kylande-brandmansjacka
Värmerörelseglasögon
Min ide är att göra intrigera en värmekamera i ett par glasögon så att brandmännen smidigare kan.
Värmekameraglasögon Prototyp 1
Brandmans hjälm med värmekamera och GPS
En brandman utför en mängd olika uppgifter. Till exempel som att släcka eld, trafikolyckor eller vid olika tillfällen där det kan vara farligt. Det är därför jag vill hindra dessa påföljande olyckshändelser som händer med brandmän, för de riskerar sitt liv varje dag.
Uppkopplad brandmanshjälm med värmekamera skiss
Kylande underställströja
Vid utryckningar färdas brandmän genom en mängd farliga miljöer som består av så pass höga temperaturer att kroppen och även dräkten ej kan hantera dem. Detta kan leda och har lett till flertalet olyckshändelser som resulterat i skador bland brandmän och i allra värsta fall tagit liv från brandmän. Jag vill genom min produkt hjälpa brandmännen i dessa typer av miljöer genom att minska risken för olyckor, men även förenkla deras arbete.
skiss tröja